keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lentäen Leville


Halpalentoyhtiöt ovat lisänneet lentotarjontaa lähivuosina runsaasti. Elämme ensimmäistä kertaa koskaan aikaa, jolloin lentoliikenne on varteenotettava haastaja esimerkiksi junaliikenteelle. Lentäminen ei ole enää eksklusiivinen tapa matkustaa vaan siitä on tullut yksi yleisimmistä matkustamistavoista.

Leviä lähinnä on Kittilän lentokenttä. Suomen kolmanneksi pohjoisimman lentoaseman päällikkö Kari Tohmo arvioi Levin matkailun kasvun vaikuttaneen positiivisesti paikallisen lentoliikenteen lisääntymiseen.

” Lentoliikenne on kasvanut vuodesta 2002 21% eli noin 41 000 matkustajalla. Huippuvuonna 2008 oli jopa 27 000 matkustajaa enemmän kuin 2011. Nyt ollaan toista vuotta peräkkäin n. 10% vuosittaisessa kasvussa. Talvisesongin aikana, (marras-huhtikuu) Kittilän lentoaseman kautta kulkee n. 117 000 ihmistä suuntaansa joista on n. 35 000 saapuvat suorilla ulkomaanlennoilla.”
Lentäen olisit jo perillä!
Kuva: Finavia

Kasvua on tuonut lisääntyneen matkailuturismin lisäksi uudet lentoreitit.
”Leville pääsee lentämään suoraan Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta. Ulkomailta suorat lennot saapuvat Kööpenhaminasta ja Pariisista. Lisäksi Kittilään saapuu tilauslentoja mm. Moskovasta, Kiovasta, Manchesteristä, Lontoosta, Birminghamista, Belfastista, Dublinista, Zurichista, Amsterdamista, Frankfurtista ja Hampurista. “ Tohmo summaa.

Levi on näin ollen lähellä jokaista joka haluaa Lapin valkeisiin maisemiin viettämään lomaansa. Lentoreitit ja aikataulut pääsee tarkistamaan Finavian sivuilta.

Hullu Poron ihanat ravintolat ja majoituspalvelut odottavat jo innokkaita ensilumen palvojia. Talven majoituspaketit näette täältä.

maanantai 29. lokakuuta 2012

Laskettelukauden virallinen avaus


Talvi saapui Leville pari viikkoa sitten ensimmäisten lumisateiden myötä. Melkein joka vuosi suomalaiset olettavat ensilumen sulavan pois mutta Levillä sitä satoi vain lisää ja pakkanen kiristyi. Muutamassa päivässä Levin keskustan oli peittänyt valkea lumikerros ja eturinne saatettiin avata ennätyksellisen aikaisin, 26. Päivä lokakuuta.
Hullu Poro Hotelli 25.10.2012

Pakkasherran vierailu on ollut erinomainen uutinen koko Levin hiihtokeskukselle. Se tarkoittaa mm. sitä, että tänä vuonna Levillä järjestetään FIS Alpine Ski World Cup. Viime vuonna kilpailu jouduttiin perumaan huonon lumitilanteen takia, joten lumentuloa on tänä vuonna odotettu erittäin jännittyneissä merkeissä.

Ennen Alppihiihdon pujottelun maailmancupavausviikonloppua järjestetään Levillä perinteinen LeviDays viikonloppu 2.11.-4.11. Viikonlopun aikana innokkaimmat pääsevät jo rinteeseen ja ympäri Leviä on tarjolla huikeaa ohjelmaa ja viihdettä kaiken ikäisille.

Hullu Poro Areenalla pääsee juhlimaan perjantaina ja lauantaina suuren maailman tyyliin. Perjantaina on tiedossa huikeat matkabileet joista saa lisätietoa täältä. Lauantaina Areenalla pääsee juhlimaan julkkisten kanssa. Lisätiedot täältä.

Hullu Poron väki toivottaa mahtavaa juhlaviikonloppua koko Levin väelle ja vierailevalle juhlakansalle. 

tiistai 9. lokakuuta 2012

Menestysnaiset samojen kansien välissä


Hullu Poron toimitusjohtajasta, Päivikki Palosaaresta, on kirjoitettu paljon. Hän on esiintynyt useiden haastattelujen lisäksi lukuisissa kirjoissa. Tällä kertaa hänen tarinansa uranaisena on päässyt yhdessä muiden suomalaisten menestyvien naisten kanssa samaan teokseen. Merja Rehnin teoksessa Yritä perässä – nainen miljoonabisneksessä käsitellään Päivikin ja kahdeksan muun suomalaisen businessnaisen tarinaa.


Moni tietää mistä tarina on saanut Päivikin kohdalla alkunsa. Jo pienestä tytöstä saakka hän on pyrkinyt tekemään tulosta myymällä käpylehmiä ja sopulin nahkoja. Tie on ollut pitkä eikä uransa huipulla olevan Lapin emännän vauhti tunnu hidastuvan.


Päivikin työfilosofia on selkeä. Hänen mukaansa yrittämistä ei voi opettaa, vaan sen pitää olla sisäsyntyistä. On kokeiltava itse, mihin rahkeet riittävät. Tästä ja monista muista Päivikin ajatuksista pääsee lukemaan uunituoreesta Rehnin kirjasta.  Kirjassa on haastateltu mm. myös Ivana Helsingin perustajia Paola ja Pirjo Suhosta, Miia Porkkalaa sekä Leena Jurvakaista. He kertovat kaikki oman tarinansa miten he ovat nostaneet itsensä yrityselämän huipulle, oli tiellä sitten ollut vastoinkäymisiä tai pieniä onnenkantamoisia.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Sirkan päivän kunniaksi juhlitaan koko kylän voimin


13.10. lauantaina vietetään Sirkanpäivän juhlaa yhdeksännen kerran. Sirkanpäivä on oikeasti 16.10 mutta juhlaa päätettiin viettää aina lähimpänä lauantaina.  Iimmelän Vihureiden puheenjohtaja, Tanja Haaranen, pitää tapahtuman järjestämisajankohtaa ihanteellisena.

” Sirkan nimipäivä osuu mukavaan aikaan. Illat alkavat jo pimetä ja perheille suunnattu tapahtuma antaa sopivan piristysruiskeen keskelle syksyä. Toinen asia on se, etteivät sesonkikiireet paina vielä niskaan ja lokakuussa on hetki rauhallista aikaa ennen talvea. Tämä tapahtuma kokoaa paikalliset ihmiset yhteen ja se onkin tässä jutussa tärkeintä.”

Päivän ohjelma koostuu myyjäis- ja kirpputoritapahtumasta joka pidetään tänä vuonna Hullu Poro hotellin aulatilassa klo 10 -15. Kyläjuhla aloitetaan Hullu Poro hotellin kokoustilassa klo 17.00. Juhlassa esiintyvät kylän lapsia ja nuoria ja tiedossa myös Immelän Vihureiden näytelmäryhmän näytelmä ” Kolme pientä possua ja kaksi pahaa sutta.”

Hullu Poro ja Immelän Vihurit toivottavat kaikki tervetulleeksi nauttimaan mukavasta päivästä!

Myyntipaikkavaraukset ja lisätietoja: Immelän Vihurit ry/Sirkan kyläyhdistys puh. 050 535 6156

Vuosi sitten Immelän Vihureiden näytelmäkerho esitti hauskan näytelmän "Lankakerä"